4 Ekim 2013 Cuma

Çanakkalenin neyi meşhur

İyi akşamlar arkadaşlar. Sizlere bugün atalarımızın bu vatan için savaştığı savaşlardan birisi olan Çanakkale hakkında bilgi vereceğim. Kıyılarıyla Avrupa ve Asya'yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan il iç ve dış turizmde önemli bir yer almaktadır.
Çanakkalenin Meşhur Yemekleri; Her kenarından denize kıyısı olan Çanakkale ve ilçeleri tam bir deniz ürünleri cennetidir. Her mevsin taze balık ve deniz ürünleri bulmak mümkündür. Gökçeada ve Bozcaada üzümleri ve burada yetişen üzümlerden geleneksel yöntemlerle imal edilen şarapları tadılmalıdır.
Çanakkale’nin Gezilecek YerleriÇANAKKALE MÜZESİ, Assos Ören Yeri, Alexandreia Troas Ören Yeri, Apollon Smintheus Ören Yeri, Neandria Ören Yeri, Parion Antik Kenti, GELİBOLU KALESİ, SESTOS KALESİ (AKBAŞ), KİLYE KALESİ, KİLİTBAHİR KALESİ, İMENLİK KALESİ (KALE-İ SULTANİYE), KUMKALE KALESİ, SEDDÜLBAHİR KALESİ, NARA KALESİ, BİGALI KALESİ, ÇAMBURNU KALESİ, MECİDİYE KALESİ, Hadımoğlu Konağı
İlçeleri; Ayvacık · Bayramiç · Biga · Bozcaada · Çan · Eceabat · Ezine · Gelibolu · Gökçeada · Lapseki · Yenice

Şehir merkezinin havadan görünümü
Daha ayrıntılı bilgi için : çanakkalenin neyi meşhur

1 yorum: