2 Ekim 2013 Çarşamba

Bursanın neyi meşhur

Günaydın dostlarım biraz ara verdim ama tekrar aranızdayım :) Bugün sizlere güzel bir il hakkında bilgi vereceğim =) Bursa, M.Ö. yıllardan bu yana bir çok medeniyete ve onların dinlerine beşiklik etmiş ender illerin başında gelir. İlde Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait bir çok eser hala ayaktadır ve koruma altındadır. Özellikle M.S. 324 yıllarında başlayan 1563 yılına kadar 17 kez toplanmış olan ve Hıristiyanlık dini için çok önemli olan konsül toplantılarından 8 tanesi ülkemizde gerçekleştirilmiş olup, bunlardan 1. ve 7. si İznik'te yapılmıştır. İznik Hıristiyan dinince ülkemizdeki 8 kutsal hac merkezinden biri ve en önemlisidir.

Bursanın Meşhur Yemekleri; Bursa'ya gelindiği zaman mutlaka İskender Kebabı,İnegöl Köftesi ve Kemalpaşa Tatlısı yenmeli. Bunlar dışında Bursa'yla özdeşleşmiş olan Kestane Şekeri unutulmamalıdır.
Camiler; Ulu Cami, Emir Sultan Cami, Yeşil Cami, Orhan Bey Cami, Yıldırım Cami,
Kiliseler; Fransız kilisesi, Koimesis kilisesi, Aziz Tryphonos kilisesi, Kumyaka kilisesi,
Sinagoglar; Geruş sinagogu, Ets ahayim sinagogu, Mayor sinagogu,
Milli Parklar; Uludağ Milli Parkı,
Plajlar; Bursa’da Mudanya, Gemlik ve Karacabey ilçelerinde birçok plaj yer almakta.
İlçeleri; Gemlik · Gürsu · Kestel · Mudanya · Nilüfer · Osmangazi · Yıldırım - Büyükorhan · Harmancık · İnegöl · İznik · Karacabey · Keles · Mustafakemalpaşa · Orhaneli · Orhangazi · Yenişehir
Uludağ

Daha ayrıntılı bilgi için : bursanın neyi meşhur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder