30 Eylül 2013 Pazartesi

Burdurun neyi meşhur

Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri açısından Batı Akdeniz Bölgesinin önemli bir kenti olan Burdur’da;19.yy’ın sonları ile 20.yy’ın başlarında yapılan araştırmalar,Güneybatı Anadolu’nun bu kısımlarının Prehistorik devirlerden bu yana iskan edildiğini ortaya çıkarmıştır. Bu evreyi,ilimizin sınırları içinde bulunan Hacılar,Kuruçay ve Höyücek Höyüklerinde yapılan kazılar doğrulamaktadır. M.Ö.7000’lere kadar giden ilimiz tarihi göstermektedir ki,sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olan iskanlaşma,günümüzden 9000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Bu durum ilimiz için olduğu kadar, Anadolu kültür tarihi açısından da önemlidir.

Burdurun Meşhur Yemekleri; "Burdur şiş" tadılmaya değer bir yemektir. Burdur il merkezinde ve ilçelerinde üretilen  cevizle yapılan"ceviz ezmesi" olarak adlandırılan ceviz tatlısı ve Sagalassos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan alabalık tesislerinde yöreye has süzme yoğurt ile alabalık tavsiye edilebilir.
Burdur’un Tabi Güzellik Alanları ve Gezilecek Yerleri; Ulu Camii, Burdur Müzesi, Taşoda Etnoğrafya MüzesiÇelikbaş Konağı, Baki Bey Konağı, Mısırlı Konağı, İnsuyu Mağarası

İlçeleri; Ağlasun · Altınyayla · Bucak · Çavdır · Çeltikçi · Gölhisar · Karamanlı · Kemer · Tefenni · Yeşilova
Burdur
Ulu Cami

Daha ayrıntılı bilgi için : burdurun neyi meşhur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder