17 Eylül 2013 Salı

Ağrının neyi meşhur

Güneşli bir günde günaydınlar arkadaşlar =) İnsanları ile şahane olan ağrı ili hakkında bilgi vereceğim.Çok soğuk bir iklimi olup ormanlık alan yok denecek kadar azdır. Doğubeyazıt ilçesi turizmcilerin gözdesi olup İshakpaşa Sarayı nın bulunduğu yerdir. Diyadin ilçesi Doğu Anadolu bölgesinde kaplıcalarıyla bilinir. Halkın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır.

Ağrının Meşhur YemekleriGÖSTEBERG (Buğulama), SELEKELİ (Saç Kavurma), ABDİGÖR KÖFTESİ

Yaygın Tarım Faaliyetleri; Ağrı'da en yaygın ekonomik faaliyet tarım ve hayvancılıktır.Köylerde oturan nüfusun tamamı , şehirlerde oturanların da bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Tarımsal üretim açısından kapasite ve ağırlık itibariyle ekonomik yönden hayvancılık birinci, tarla ziraatı ikinci sıradadır.İl'in Coğrafi yapısı yani Mera ve yaylalar hayvancılığa daha uygundur.Ağrı Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezidir.Hayvancılık büyük bir potansiyele sahiptir.

Ağrının Gezilecek Yerleri;  DOĞUBAYAZIT KALESİ, BEYAZIT ESKİ CAMİ, DİYADİN KALESİ, AVNİK KALESİ, KUJE KALESİ, MEYA (GÜNBULDU) MAĞARALARI, İSHAKPAŞA SARAYI, ANZAVUR TEPE, GİRİK TEPE, TOKLUCA KALESİ, ÜÇKİLİSE, KIZILZİYARET KALESİ, KÜPKIRAN (HAREBEGÖL) KALESİ, PAZI KALESİ, TOPRAKKALE, TOPRAKKALE CAMİİ, HAMUR KÜMBETİ, KARAGÖZ KİLİSESİ, HAVARAN KALESİ, ŞOŞİK KALESİ, KARLICA KIZ KALESİ, KAN KALESİ, ZENCİR KALE

İlçeleri; Diyadin · Doğubayazıt · Eleşkirt · Hamur · Patnos · Taşlıçay · Tutak
                                                             İSHAKPAŞA SARAYI
AĞRI DAĞI
ŞOŞİK KALESİ

Daha ayrıntılı bilgi için : ağrının neyi meşhur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder